ponedjeljak, ožujka 29, 2010

Sam pao sam, sam se ubio

Ovaj put nedostajat će mi (samo meni) jedan duuuugački post.



Sama pala sam, sama se ubila. Predložila sam da u okviru naše igre KuVarijacije pravimo Mediterannean chicken casserole sve u želji da ovaj mjesec ne radimo kolače i ispostavilo se da samo jelo nije neki izazov. Jelo je jako dobro, odlični sastojci, odlični začini i sve ukomponovano jako lijepo....Ali... Ali nedostajao mi je izazov komplikovanosti pripreme ili barem dužine kuhanja.


Dobro i ukusno, ali...

Sastojke sam lako nabavila i zaista sam oduševljena ponudom Leda čiji se asortiman stalno obogaćuje novim proizvodima (BTW nedavno sam pronašla mješavinu gljiva, fantastiču!). U Ledu pakuju i prodaju bob. Bob iz Leda je jedini bob koji sam ja probala. Svježu majčinu dušicu nisam mogla naći pa sam stavila mali prstohvat sušene.


Zapravo, mnogo ukusno...

Kao što sam očekivala kada sam vidjela recept jelo mi se dopalo. Naišlo je i na odobravanje u mojoj obitelji. Sa zadovoljstvom smo pojeli sve, do posljednje mrvice.

Eto, toliko, do novog izazova.

Broj komentara: 19:

Laka kuharica kaže...

Čim spazim kuhanu piletinu, prožmu me strašni žmarci. Ali to sam ja - miris kuhane koketine nepodnošljiv mi je, no vjerujem na riječ i prema izgledu i sastojcima da je ovo jelo jako dobro. I ja kupim smrznuti bob, ali iskreno, teško ga je naći, dosta trgovina ga jednostavno ne drži. Što se izazova zahtjevnosti tiče, većina vrhunskih kuhara radi vrhunska jela koja su u biti jednostavna. Tu i leži pravo umijeće, pa mislim da je i ovo takvo jelo i uopće ga ne treba podcjenjivati (vis a vis zahtjevnosti).

Sweet Corner kaže...

ja isto nekako ima averziju prema piletini koja nije pecena, onako res, zato mi se ovo mozda i nije toliko svidjelo, nije lose, ali nije ni bog zna sto...bacilo se nije. tvoja izvedba je odlicna!

Maja Babić kaže...

Zao mi je sto imas takav utisak o izazovnosti/neizazovnosti. To sto je ovaj recept pobedio na anketi ipak bi trebalo da znaci da je najveci broj ljudi radije probalo to nego nesto drugo sa spiska predlozenih jela, sto je meni sasvim dovoljno.

Jedino sam ja zglajznula sa tim bobom, nisam imala mlad, nego suvi...

Tvoja varijacija meni izgleda jako lepo, a mogu reci i ukusno :)

Maja Babić kaže...

Izvinjavam se na greskama, mrzi me da brisem pa kucam opet, razumela si me ;)

Tadeja kaže...

Ja sam bila oduševljena kad je ovo izabrano, jer ja sve te varijante voli. Mnogo ljudi ne voli kuhano meso, pogotovo ne piletinu, meni je vrlo često ručak, obična pileća juha sa gusto ukuhanim rezancima i onda kuhano meso sa salatom i meni je to fino i ja to volim, pa tako i sve varijante na temu piletine. Ovdje je doista problem mogao biti bob, mladi, koji mi se za ovo jelo čini najadekvatnijiim, a donedavno je i kod nas bio problem doći do njega. Tvoja piletina iz Varne koju sam radila, je vrlo na tragu ovom receptu. I sve ti odlična izgleda, super su sličice!

Dunja kaže...

Najviše mi se od svega sviđa tvoj komentar o svemu. A zgodno je vidjeti i vaše crvene postove danas. Mene nije privukao zadatak, pa ga nisam ni napravila. Piletina mi nije baš favorit u kuhinji, ali kad sam vidjela da u tvom loncu pliva mnoštvo boba... skoro sam požalila.

Monika kaže...

jako lijepo si napravila ovo jelo. drago mi je da vam se svidjelo. nama je bilo ok, ali baš ništa specijalno. bila sam razočarana iz više razloga. ali vrijedilo je i to probati :)

Dajana kaže...

Inače dosad nisam nikad sudjelovala u ovoj igri, baš iz razloga što su recepti uvijek bili malo zahtjevniji ili nisam imala vremena, ali ovaj sam recept bila površno pročitala i napravila jedne večeri, samo što nisam imala batake, već nadbatake. Ne mogu reći da je bilo neukusno i da nam se nije svidjelo, ali je bilo (vjerojatno zbog nadbataka) premasno.
I naravno ja ga nisam poslužila uz tjesteninu, jer ovdje tjestenina nikako ne prolazi kao prilog :))) Htjela sam ga napraviti opet, jer nisam baš stigla slikati, ali na kraju sam odustala.
Primijetila sam na (čini mi se barem) svim vašim slikama da nitko nije skinuo opnu bobu, a to bi trebalo napraviti, i onda vam ostane onako lijep zelen kao na originalnoj slici. Jest da je to dodatni posao, ali isto se radi i sa svježim, samo se opna skine prije kuhanja.
Kad spremam smrznuti bob prvo ga neodmrznutog prokuham / ili skroz skuham ovisi kako ću ga upotrijebiti pa skinem opnu, jer je tvrda.
Ja piletinu u svakom slučaju najviše volim od sveg mesa, i bez obzira na koji je način pripremljena.

Branka - byB kaže...

Primjetila sam da mnogi nisu ostali (pre)odluševljeni ovim receptom iako se meni čini skroz ok, ali naravno da ga prvo trebam isprobati pa onda zaključiti. Ovaj put nisam, ali budem jednom jer su mi sastojci odlični, sve što volim :). Tvoja izvedba mi se sviđa i iako nije zahtjevno i komplicirano zbilja izgleda super !

cosmo2503 kaže...

@ Katarzis, slažem se da su jela vrhunskih majstora kuhinje često i vrlo jednostavna, sa finim balansom namirnica uz fine i vrlo umjerene začine (vjerujem da si čitala Allende-Afroditinu kuharicu i tamo to stoji i uvijek imam na umu). Meni je jelo bilo fino, zapravo nešto što ja volim. Ja pileće i kokošije meso najčešće i spremam tako da ga kuham pa s tim nisam imala problema.
@ jasenka, vidim da je kod tebe ispalo jako dobro, niste oduševljeni, ali ste sve fino pojeli. Meni se u jelu najviše dopao bob iako sam ga trebala oljuštiti, a i miris umaka mi je bio sasvim okej. Što se tiče pitanja piletina kuhana ili pečena, ja je najčešće kuham sa povrćem za jušni temeljac tako da sa mirisom i okusom kuhane piletine stvarno nemam problema niti mi je kuhana piletina odbojna.
@ Majo, izvrsni su bili i ostali prijedlozi za slana jela. Većina nas se povela za onim da spremimo nešto slano. Sada kada sam pročitala komentare drugih učesnica vidim da i jeste bio izazov bez obzira što je priprema laka. S druge strane možda bi bilo interesantnije da je i sam zadatak težak. Za greškice, naravno nema problema, jasno je šta si htjela reći. A bob malo bolje pogledaj po tim zamrzivačima, mora ga biti.

cosmo2503 kaže...

@ Tadeja,vidjela sam kod tebe da si na samom početku radila piletinu sa bobom. Meni je ta kombinacija laganijeg mesa i grahorica odlična. Piletina koju sam spremala sa bobom i kupusom, pa onda i ona piletina sa grahom iz Bugarske, sve su mi kombinacije bile izvrsne, sa bobom još i najbolja. Idući put kada budem spremala bob morat ću skinuti opnu, a to je fakat i pisalo u receptu (ja sam sirota mislila da je to već rađeno prije zamrzavanja).
@ Dunja, hvala ti. Ja uživam u crvenim umacima. Ovdje je sugestija bila da se servira uz tjesteninu, meni je sa kruhom bilo sasvim dovoljno, a umak mi se dopao jer su se svi okusi od kuhanja u njemu osjetil.
@ Monchi, ostavila sam komentar kod tebe na blogu. Ovaj izazov bio je vrijedan komentara poput tvog. Niko nije oduševljen, ali ja sam bila 100% zadovoljna. Na onoj slici je najvjerovatnije jako ušminkan, boje su mu fantastične, kod mene je i manje crven i bob nije baš zelen, ali je svejedno ukusno sve.
@ Draga Dajana, najljepša hvala na cijelom osvrtu. Hvala ti na primjedbi da se skine opna sa boba. Ja na to nisam obratila pažnju, a sada vidim da se ispod ove ljuspice krije mnogo ljepša zelena boja. Meni je sugestija da se služi sa pastom, pa još i spiralnom bila totalno neprihvatljiva. Po meni ovo jelo ne treba prilog, osim kruha kojim bi se mogao pokupiti ovaj fini umak od rajčice. Nije mi se učinilo da je jelo masno i moguće je da je stvarno kod tebe stvar što si koristila zabatke. Još jednom najljepša hvala, komentar mi je zaista poslužio da nešto novo naučim.

cosmo2503 kaže...

@ Branka, sada iz svih komentara vidim da je vrijedilo isprobati ovo jelo. Prikupila sam nekih novih saznanja i zbog toga je vrijedilo. Jelo, ko jelo, pa ne može se očekivati da će se svi baš oduševiti tim prije što je stvarno vrlo jednostavno.

Nada kaže...

Fotkice su predivne i stvarno nema veze zahtjevno ili ne, svima nam je bilo fino, izmjenili smo utiske, a to i je bit igre! Odlično si ga napravila!

Phoenix kaže...

Ovu kombinaciju obožavam, već dugo je pravim.
Ja obavezno oljuštim bob...i to ovako radim...stavim ga kratko u ključalu vodu, procjedim i opnu sa boba samo povućem...super se skida...poslije toga ga samo dodam skoro gotovoj piletini..Smrznuti bob i ne treba dugo kuhati...
LP
Phoenix

Unknown kaže...

Meni je sve ovo fantastično ali nisam pravila radi gljiva jer moji dečki ne vole gljive.

Vali kaže...

I meni se svidjelo, nije sad da padam u nesvijest od oduševljenja, ali mi je bilo fino. A piletina mi je baš imala fini okus, nešto izmedju kuhanog i pečenog.

Вера kaže...

Vidi se da su svi zadovoljni izborom recepta!Zao mi je sto nisam učestvovala,ali ima još vremena...:)

Andrea kaže...

Jako lijepo i je tebi ispalo ovo jelo. Bez obzira što nije bilo previše izazovno sigurna sam da je ukusno, a to je najvažnije. :)

Mare kaže...

bas sam jucer radila neku slicnu piletinu, s limunom. slike su ti odlicne.
btw. hvala na komentaru kod mene, upravo sam shvatila da sam ti uzalud na starom blogu ostavila neke komentare jer sam prekasno primjetila da si se preselila ovdje :))))