četvrtak, lipnja 04, 2009

Ajme koliko nas je i nova tema

Drage moje, igra Ajme koliko nas je se nastavlja, a meni je pripala iznimna čast da budem domaćica kruga za mjesec juni/lipanj 2009. Hvala dragoj Saneli što me je odabrala i nadam se da ću opravdati ukazano povjerenje.

Igra vam je naravno poznata jer traje skoro godinu dana. Igru je po uzoru na slične igrice bloggera diljem svijeta pokrenula Monsoon, a okuplja blogerice sa područja nekadašnje Jugoslavije koje nošene vjetrovima sudbine žive na svim kontinentima, ili pak žive tamo gdje su se i rodile i odrasle, ali se to više ne zove isto...

Kada sam se uključila u igru kao sudionica počela sam razmišljati o temama koje bi za mene bile inspirativne i shvatila da je svaka tema koju bi zadala domaćica izvor za bezbroj kreacija i sasvim dovoljno izazovna da krenem u razradu recepata i pripremu jela.

Součena sa činjenicom da sada imam priliku sama odabrati temu našla sam se pred dilemom, šta je to što bi vama bilo dovoljno inspirativno, a u isto vrijeme dostupno, pristupačno i prihvatljivo bez obzira na vašu ishranu. U igri su bili:

• Palenta (nedovoljno inspirativna i dosta ograničena)
• Med (nije izbor za vegane)
• Riba (suviše široko)
• Limun (nešto zahtjevniji izbor za pripremu slanih jela)
• Višnje ili bobičasto voće (opet prilično ograničeno)
• Riža (koja je pobijedila)

Dakle tema za koju sam se opredjelila je riža. Zaista vam pruža beskrajno mnogo prostora za kreativne recepte. Pomislite rižota, pilave, paelje, kolače, pudinge, pjenice. Kuhana, pečena, pržena jela. Sve je u igri. Budite kreativne i očekujem dobar odaziv.

Broj komentara: 18:

Vali kaže...

Odlična tema! S rižom se stvarno može svašta!

Andrea kaže...

Sviđa mi se tema, kad sam bila domaćica riža je bila i na mom popisu namirnica. :) Nadam se da ću ovaj mjesec sudjelovati pošto rižu jedemo barem jednom tjedno. :)
Molim te napiš i mail adresu na koju možemo slati naše ulaznice za igru.

JA U KUHINJI... kaže...

Fina tema... daje mnogo mogucnosti...
Ja bi samo predložila "nadležnima" da negde na blogu za sve ove igrice oforme post gde bi pisalo na jednom mestu ko je sve bio domacin i koja je bila tema jer se polako gubim u namirnicama i tome sta je bilo a sta bi moglo biti...

T i T kaže...

Obzirom da se i ja, iliti mi :), dakle T&T imamo želju ovaj mjesec polako uključiti u kuvar(igr)ice, koliko ćemo, a nadam se da hoćemo, stići, izbor riže kao namirnice mi je više nego ok.
Koristimo je prilično i volimo je,osim ako nije....., ali o tom potom ;))

T i T kaže...

I jedno malo skretanje s teme, ali imala sam komentar na postu o čokoladi, tamo kod radiča, odnosno rotkvice, pa mi ništa nisi odgovorila, neznam je li ti promaklo ili.....?:))

Вера kaže...

Tema mi se dopada,moze i slatko i slano!

Maja kaže...

Draga, čestitam na izboru za domaćicu. Jako mi se sviđa ova tema pa i od mene možeš ovog puta očekivati više recepata, neke koje sam već radila i neke nove. Jedva čekam :)

Sanela Mallory kaže...

Zanimljiva tema:) Jedva čekam da počnem:)

cosmo2503 kaže...

Drage blogerice, biće mi drago da učestvujete i nadam se dobom odazivu, očekujem vaše kreativne kreacije, ali i obična jela od riže. Ma koliko izgledalo prosto, kuhanje riže jeste i zahtjevno, pitanaj su omjera vode i riže za onaj pravi željeni izgled i mekoću skuhanih zrna.
@Draga T&T biće mi drago da se pridružiš grupi i da sudjeluješ, danas sam ti odgovorila na pitanje i greška je stvarno do mene.

nlo kaže...

I meni se tema sviđa! tim više jer duže vrijeme planiram isprobati jedan malo zahtjevniji (za mene) slatki recept s rižom. Nadam se da će mi uspjeti ;))

Sweet Corner kaže...

tema je i vise nego odlicna:))

Dragana Pušica - Moje Grne blog kaže...

Super! Sviđami se tema. A recite vi meni, može li da se učestvuje i sa receptom koji je na blogu već objavljen ranije? Mada ću svakako da spremim i nešto novo.

Dragana Pušica - Moje Grne blog kaže...

Nema odgovora?

cosmo2503 kaže...

@ Andrea, mislim da ću morati kreirati adresu na google mailu, ovdje imam vezu na poslovnu adresu.
@Gaga, naravno da možeš učestvovati sa nekim starijim postom. Bitno je da daje odgovor na temu "riža".

Dragana Pušica - Moje Grne blog kaže...

Ja danas baš pogledala na blogu i imam ukupno 47 recepta sa pirinčem :)jooooooooooj, nisam mogla da se odlučim, pa sam danas napravila nešto, objaviću za koji dan, samo da stigne na red. Hvala u svakom slučaju na odgovoru. Pozdrav!

Dragana Pušica - Moje Grne blog kaže...

Ja da priupitam za mejl gde da pošaljem prijavu, pošto sam već objavila recept.

cosmo2503 kaže...

Gaga i ostali mail je cosmo2503@gmail.com. Nisam još pogledala kako bih ga moglapostaviti na stranicu. Evo pokušat ću.

Dragana Pušica - Moje Grne blog kaže...

Hvala :)