tag:blogger.com,1999:blog-3725540970242220127.post8194474975567455870..comments2023-11-02T02:26:15.581-07:00Comments on Cooketa: Maslinka&Masline – Ajme koliko nas je!cosmo2503http://www.blogger.com/profile/10933563800612747868noreply@blogger.comBlogger13125tag:blogger.com,1999:blog-3725540970242220127.post-91403546811202980962009-10-14T07:04:50.451-07:002009-10-14T07:04:50.451-07:00Hvala vam šjor, godi pohvala od znalca koji tako n...Hvala vam šjor, godi pohvala od znalca koji tako nadahnuto i duhovito piše svoj blog.<br />@ Hvala Tanja. Drago mi je da imaš vremena za pročitati moje postove. <br />Razlog tvoje manje aktivnosti u blogosferi je presladak. Sretno sa malcima i pozdrav.cosmo2503https://www.blogger.com/profile/10933563800612747868noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3725540970242220127.post-82180664586333984502009-10-12T10:22:11.679-07:002009-10-12T10:22:11.679-07:00Žao mi je što nemam dovoljno vremena, a ni mira, d...Žao mi je što nemam dovoljno vremena, a ni mira, da sve pročitam, ali onako pomalo i "natenane" :)<br />Dala si si zaista truda, recepti su prvoklasn,a fotke sve bolje i bolje :)studenahttp://studena-art.eu/teatime/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3725540970242220127.post-83629883000145477382009-10-10T13:40:59.782-07:002009-10-10T13:40:59.782-07:00tek da se javim...ma koje ricete bravo...ali i vel...tek da se javim...ma koje ricete bravo...ali i veliko strpljenje...http://dalmacija.kovacevic.nlnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3725540970242220127.post-30923972047340549792009-10-05T02:01:19.442-07:002009-10-05T02:01:19.442-07:00Selma,toliko si toga spremila da sam ostala bez re...Selma,toliko si toga spremila da sam ostala bez reči,svi su recepti jedinstveni,neke ću isprobati već ove nedelje.Sve pohvale!!!Вераhttps://www.blogger.com/profile/10316926816827730674noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3725540970242220127.post-20307243695993299692009-10-04T05:02:26.749-07:002009-10-04T05:02:26.749-07:00Ovaj post sam tek sada sjela i pročitala ga cijelo...Ovaj post sam tek sada sjela i pročitala ga cijeloga. Izvrstan post a recepti i sličice su odlični. I meni su neki zapeli za oko naročito:Biscoitos de aziete. Savršeno!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/01417487664473810538noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3725540970242220127.post-34087875159143353052009-10-02T11:46:42.853-07:002009-10-02T11:46:42.853-07:00hvala ti:) drago mi je cuti da se veselis isprobav...hvala ti:) drago mi je cuti da se veselis isprobavanju mojih receptica:))a ja sam navratila po receptic za peciva, pa se ovih dana bacam na posao:)Sweet Cornerhttps://www.blogger.com/profile/01152107585907185966noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3725540970242220127.post-50568642789662391492009-10-02T02:18:16.669-07:002009-10-02T02:18:16.669-07:00@ Jasenka, hvala ti na lijepom komentaru. Prva pec...@ Jasenka, hvala ti na lijepom komentaru. Prva peciva su stvarno fina kao kolač. Keksići su mi posebno dobri jer fino mirišu i nisu preslatki. BTW, kako je prošli put predložila Maslinka iskreno se nadam da ćemo tvoje keksiće i kolačiće istraživati u vrijeme pred praznike.<br />@ Hvala Maslinka, bilo mi je užitak i kuhati i jesti. Super je tema.<br />@ Snježana, zadovoljstvo je spremati jela od namirnica koje su ti drage. Hvala ti na komentaru.<br />@ Branka, hzvala ti na lijepim riječima. I ovdje ti je "koliko para toliko muzike", samo što je izbor muzike puno manji. No, ne mogu se požaliti jer svoje gurmanluke mogu zadovoljiti. <br />Pizzu sa pestom od sušenih rajčica sam probala, a taj mi je pesto odličan uz tjestenine kao i za bruskete. Tapenada se odlično slaže sa svježim i sočnim mini rajčicama i svježim kozijim sirom, a meni su odlični i ovi lučići. Ne vjerujem da bi se tapenada slagala sa nekim od topljivih sireva, ali sa svježim je stvarno MRAK! Kada sam napisala da u žurbi nisam kompletirala post, mislila sam da nisam stigla skinuti sliku sa aparata za onaj tvoj dip od maslinova ulja sa balzamičkim ocatom. Koji gušt, ja sam samo stavila napola zgnječen češanj češnjaka, da malo zamiriše...<br />@ Snježana, hvala na komplimentu za slike, trudim se učiti, mada ne vjerujem da ću ikada moći snimiti fotku koja će mi se svidjeti, a da je slikano pod vještačkim osvjetljenjem. Ne ide mi...<br />Što se tiče ostalih primjedbi, hvala ti na upozorenju. Barem si me zaintrigirala da potražim u Enciklopediji mitologije i božanskih bića. Zapravo, primjedba mi je dokaz da sam upravu kada se ljutim na djecu koja izvore informacija traže samo na internetu. No ovo je ipak samo igrica, a ne seminarski rad, pa mi je lakše :-) U pogledu mirisa maslinova ulja, znam da ne bi uzela nešto što ne miriše lijepo, a ulja za probu imaju samo u specijaliziranim prodavnicama i tu ih kupujem u Zagrebu ili Splitu. U supermarketu ne mogu pomirisati ulje, zato se oslonim na ona što sam ih probala i dobra su mi.<br />ulja u kolekciji kupujem u malim bočicama od 250 ml, tako da ih potrošim prije nego budem u prilici da ih ponovo nabavim. Ne znam da sam viđala da neko pakuje maslinovo ulje u svijetle bočice, a još manje u plastične. <br />U postu nisam napisala da su mi turska ulja odvratna, bila sam u hotelu u kojem su uz salate i ribu služili ulje koje je imalo grozan, neopisivo gorak okus.cosmo2503https://www.blogger.com/profile/10933563800612747868noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3725540970242220127.post-75061358889753957652009-10-01T20:45:20.127-07:002009-10-01T20:45:20.127-07:00zaboravila sam dodati ponesto o maslinovom ulju.
...zaboravila sam dodati ponesto o maslinovom ulju. <br />dobro maslinovo ulje mora biti ugodna mirisa, a on moze varirati od vrlo teskog do vocnog i mirisnog. sve ovisi o zrelosti maslina, vrsti zemlje u kojoj su rasle, vrsti same masline... gorcina maslinovog ulja je prirodna i normalna pojava.<br />boja mu takoder varira iz isitih razloga navedenih gore.<br />maslinovo ulje treba sto prije potrosti i ne stvarati zalihe. cuvati ga dalje od izvora svjetlosti i niposto u plasticnim bocama.Snjezanahttps://www.blogger.com/profile/13057920106137942410noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3725540970242220127.post-58813501753811435962009-10-01T20:41:36.760-07:002009-10-01T20:41:36.760-07:00krasan post.:)
sve tako lijepo izgleda a slike su ...krasan post.:)<br />sve tako lijepo izgleda a slike su ti sve bolje.<br /><br />moram te ispraviti u nekim tvrdnjama;<br />1)turan nije bog vec bozica. radi se o etruscanjskoj boginji ljubavi. mislim da bi se prije radilo o minrvi,minrfi etruscanskoj boginji mudrosti, koja je ekvivalent minervi i ateni. maslinova granica njihov je atribut.<br /><br />2) zemljopisno podrucje se naziva atika a ne antika.:)<br /><br />3)istar je takoder boginja i ekvivalent joj izida.<br /><br />4) kod zidova je grancica masline simbol mira takoderSnjezanahttps://www.blogger.com/profile/13057920106137942410noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3725540970242220127.post-20651824705072335152009-10-01T14:26:25.974-07:002009-10-01T14:26:25.974-07:00Post sam vidjela jucer, ali nisam imala vremena sj...Post sam vidjela jucer, ali nisam imala vremena sjesti i procitati ga u miru, a za tvoje postove volim imati i vremena i punu koncentraciju.<br />Naravno, uzivala sam citajuci :)<br />Ovdje, gdje ja zivim kazu za maslinovo ulje isto kao i za balsamicni ocat, sto platis to ces i dobiti,<br />najvesce su u pravu.<br />Crna tapenada na pizzi kao podloga je za mene nesto novo,<br />jako cesto, skoro uvijek koristim pesto od susenih pomidora ili samo mljevene susene pomidore, ali tapenadu ne,<br />Svakako to mi je nesto novo da isprobam, a unaprijed znam da ce mi se svidjeti.<br />Stvarno si nam dala dosta recepata i svi izgledaju odlicno,<br />meni se strasno svidjaju :))<br />I, da, skoro zaboravih rec, moram se slozit sa curama gore, ti si stvarno bila najvrijednija ovaj mjesec ,<br />Svaka cast !!!!dvi ribe dva kumpirahttps://www.blogger.com/profile/16366244505324050713noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3725540970242220127.post-11950348304869118192009-10-01T11:28:54.342-07:002009-10-01T11:28:54.342-07:00Ajme koliko toga ima!! Svaka ti čast, bila si ekst...Ajme koliko toga ima!! Svaka ti čast, bila si ekstra vrijedna, sve je prekrasno !Snježana Cetinahttps://www.blogger.com/profile/09666641524880174025noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3725540970242220127.post-64547349290503043082009-10-01T06:03:03.953-07:002009-10-01T06:03:03.953-07:00ostala sam bez reci... covece sta si sve lepo napr...ostala sam bez reci... covece sta si sve lepo napravila... svaka cast!JA U KUHINJI...https://www.blogger.com/profile/00701714370247000029noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3725540970242220127.post-5446661152480094362009-10-01T05:12:33.381-07:002009-10-01T05:12:33.381-07:00mislim da se zna tko je bio najvrijedniji ovaj mje...mislim da se zna tko je bio najvrijedniji ovaj mjesec, svaka cast! ona prva peciva su mi jako zapela za oko i jedva cekam da ih isprobam, a keksici zvuce prefino, kao i sve ostalo!Sweet Cornerhttps://www.blogger.com/profile/01152107585907185966noreply@blogger.com