tag:blogger.com,1999:blog-3725540970242220127.post174013313892853352..comments2023-11-02T02:26:15.581-07:00Comments on Cooketa: ' Ajmo i to probaticosmo2503http://www.blogger.com/profile/10933563800612747868noreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-3725540970242220127.post-2977392259305333752009-08-11T03:55:15.874-07:002009-08-11T03:55:15.874-07:00@ Studena, nisam skoro nikada obraćala pažnju na o...@ Studena, nisam skoro nikada obraćala pažnju na odraze i sada sam vidjela da se u toj vilici lijepo ogleda moj crveni aparatić :-). Vraćajući se unazad po fotkama vidim koliko je mnogo neželjenih sjena, negdje sam čak i ja zaklonila izvor svjetla. No učim polako, a po nekoj navici (stečenoj u zrelijoj dobi, u mladosti sam bila štreberica) učim na greškama.<br />Što se tiče pjesmice o tofuu, voljela bih poživjeti dovoljno da je dočekam, ko zna šta će tada ljudi jesti. Fantazija - da bi se riješio problem debljine, naučnici će izmisliti pilulu sa kojom čovjek neće osjećati glad, a potrebne nutrijente će uzimati u drugoj piluli, pilulu uzimati tri puta dnevno...<br />kombinacija mi je udžbenička iliti štreberska. Ne usuđujem se dati tofuu neki balkanski touch i iskombinovati ga sa namirnicama uobičajnim za naše podneblje, eventualno bi mogla napraviti neku tjesteninu punjenu tofuom sa nekim umakom, npr. od gljiva...<br />Nemam baš neki apetit za težačkim doručkom, ali kada Đole u ovoj pjesmi pomene "princes krofne, vangla cijela" zaslinim.<br />@ Veruška, tvoj blog Astal mi je inspiracija kada je riječ o vojvođanskoj kuhinji. Mene u ovoj Balaševićevoj pjesmi više inspirišu slatka jela (i to sva i krofne, i princeske, i šnenokle i rezanci s makom...) mada ne bih imala ništa protiv šarana i domaće šunke.cosmo2503https://www.blogger.com/profile/10933563800612747868noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3725540970242220127.post-30088965424566422212009-08-11T01:59:57.780-07:002009-08-11T01:59:57.780-07:00Nisam probala do sada tako nesto.
Sto se tice jela...Nisam probala do sada tako nesto.<br />Sto se tice jela iz pesme,moram i ja priznati-iako sam iz Vose,da sam cvarke jela samo dva puta-i to onako malo,da me prodje zelja.Dosta neke stare ,tradicionalne hrane,sunke,slanine izbegavam...cisto zbog potrebe mog bloga Astal spremim,pa pojedemo.Вераhttps://www.blogger.com/profile/10316926816827730674noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3725540970242220127.post-76930852718635480042009-08-10T12:03:06.410-07:002009-08-10T12:03:06.410-07:00:)))
Čim sam pročitala ovaj tvoj komentar a ja trk...:)))<br />Čim sam pročitala ovaj tvoj komentar a ja trk proučavat vilicu....:)))<br />Draga, bez brige, toliko si se "atomizirala" s tom vilicom da te nije moguće prepoznat :))<br /><br />A sad malo na fruštuk, čvarke i šnenokle :)<br />Jesu, to su bila dobra vremena, ali to su i težački obroci, ništa za nas gradske ptice :)<br />Iako, svaki put kad bih čula tu Balaševićevu kulinarsku epopeju, zaslinila bih žestoko :)<br /><br />Možda će za nekih 20-30-40 godina neki tamo Balašević isto tako opjevati tofu, tko zna, a da je zaslužio, zaslužio je :)<br />Kombinacija koju si složila je zaista jedna od najboljih, bar za moj ukus. Najviše ga volim u toj slatko-slano-kiseloj kombinaciji sa ananasom, zaista je dar za nepce i želudac.<br /><br />Gramatičke greške neću ispravljati, ne bih htjela otimati omiljenu zanimaciju i smisao postojanja na www... ;)studenahttp://studena-art.eu/teatime/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3725540970242220127.post-60292454544603798572009-08-10T02:05:51.306-07:002009-08-10T02:05:51.306-07:00Ova prva fotka mi je šou, ogledam se u toj vilici....Ova prva fotka mi je šou, ogledam se u toj vilici...morat ću paziti drugi put, neželjene scene i drazi, nisam o tome nikad razmišljala.cosmo2503https://www.blogger.com/profile/10933563800612747868noreply@blogger.com