tag:blogger.com,1999:blog-3725540970242220127.post6821310174423362974..comments2023-11-02T02:26:15.581-07:00Comments on Cooketa: KuVarijacije – Muncmallow u domaćoj radinosticosmo2503http://www.blogger.com/profile/10933563800612747868noreply@blogger.comBlogger15125tag:blogger.com,1999:blog-3725540970242220127.post-46906077882220255662009-12-02T05:00:33.148-08:002009-12-02T05:00:33.148-08:00@ Sanela, hvala ti za detaljno pojašnjenje. Mislim...@ Sanela, hvala ti za detaljno pojašnjenje. Mislim da Masatera ima pravo, ali sad više nisam sigurna da li mi je glazura zakuhala, pa da je očvrsnula. <br />@ masatera, hvala na upozorenju. vrlo, vrlo moguće, ko bi se sad sjetio.cosmo2503https://www.blogger.com/profile/10933563800612747868noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3725540970242220127.post-82689295446759428572009-12-01T00:51:27.315-08:002009-12-01T00:51:27.315-08:00Radila sam već više puta tu glazuru i nisam imala ...Radila sam već više puta tu glazuru i nisam imala problema, a čak koristim neku jeftinu mliječnu čokoladu (nisam spremna za neke velike investicije kad je ta čokolada u pitanju). Nisma imala ni problema s otapanjem pjene nakon što sam na nju stavila vruću glazuru. Prema mojim iskustvima ta pjena je stavrno postojan au kontaktu s vrućom glazurom, nedavno sam se natezala s nekakvim domaćim krem bananama (pjena je slična, ali ipak drugačija) koje su se rastapale na sam spomen čokoladne glazure: nastojala sam ju ohladiti, pa se previše stvrdnula, pa sam ju ugrijala, onda su se bananice rastapale itd. cijeli cirkus!<br /><br />Uvijek radim pola mjere ovih kolačića, jer ne bih imala strpljenja za cijelu.<br /><br />Slažem se da se ne isplati raditi ih doma, ali eto... meni je zgodno raditi ih za neko "okupljanje" jer su svi onda njima impresionirani (onda si ja guštam:))), djeca ih odmah pokupe sa svih poslužavnika (nema ih niti dosta) i ispadnu pravi hit - a domaći su, a ne kupovni:)Sanela Malloryhttps://www.blogger.com/profile/01996437884012385465noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3725540970242220127.post-37019175420057037932009-11-28T03:24:02.467-08:002009-11-28T03:24:02.467-08:00Mislim da si čokoladu pustila da zakuha pa ti se u...Mislim da si čokoladu pustila da zakuha pa ti se ugustila, bar se tako jednom meni dogodilo..<br />Ovaj je recept mislim svima bio pravi izazov :))Snježana Cetinahttps://www.blogger.com/profile/09666641524880174025noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3725540970242220127.post-42058760672035385332009-11-27T23:09:23.937-08:002009-11-27T23:09:23.937-08:00@ Draga Mignonne, jako mi je drago da si ostavila ...@ Draga Mignonne, jako mi je drago da si ostavila komentar i da sada znam da si počela sa pisanjem bloga. Sa Coolinarike si mi ostala u najboljem sjećanju, kao mila, draga, nenametljiva osoba i naravno sa izvrsnim receptima izrađenim do perfekcije. Sa zadovoljstvom ću te pretiti.<br />@ Draga zemljakinjo u hladnoj Norveškoj (ajme, glupo mi je reći "draga Oklagijo")recept je odličan, detaljan je, ali meni je tu bilo dosta posla, a glazura mi nije klizila preko kolačića već se slila, pa sam je morala lopaticom nanositi natrag. Vjerujem da ih često praviš i znam kakav je osjećaj nedostatka omiljene dječije slastice. Osobno sam se jako obradovala kada su se ovdje na tržište vratile slastice mog djetinjstva, kao eurocrem, jaffa, munchmallow...Vjerovatno je mjesto u kojem živiš neko manje, koliko je meni poznato širom svijeta naši iseljeni ljudi otvaraju radnjice u kojima prodaju legendarne proizvode iz bivše Juge, kao što su Bajadere, Griotte, Ledene kocke, Jaffa biskvit, Munchmallow, Eurocrem i Eurocrem blok, rum pločice, krem bananice...možda se može kupovati i preko interneta.cosmo2503https://www.blogger.com/profile/10933563800612747868noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3725540970242220127.post-28303846350143835642009-11-27T14:25:50.604-08:002009-11-27T14:25:50.604-08:00E, sta bi ja dala da ih ima u svakoj prodavnici :)...E, sta bi ja dala da ih ima u svakoj prodavnici :))) Za mene je ovaj receptic dosao kao porucen pa i uz sve to prljavo sudje i haos koji nastane (zamisli onda koliko ih obozavam), a bas sam se obradovala i kad sam ga videla u kuvarijacijama!!! Zanimalo me kakvi ce biti rezultati iz razlicitih uglova :)<br />I ja mislim da su ti kolacici skroz fino ispali... Najbitnije da ste vi njih u slast pojeli :)))Casa de vainillahttps://www.blogger.com/profile/12512616706528760355noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3725540970242220127.post-69159845815544700102009-11-27T10:00:27.002-08:002009-11-27T10:00:27.002-08:00Draga Selma, cesto provirim na tvoj blog, volim da...Draga Selma, cesto provirim na tvoj blog, volim da citam tvoje zanimljive postove, ali evo tek se sada prvi put javljam...verujem da su kolacici svi poruckani u slast, tako da nam se nista ne sekiras...nisam znala ranije za ove igrice, jer sam od skoro u blogerskim vodama, i drago mi je da se i ovde ovako fino druzite...i ako sledeci put treba da se polize otopljena cokolada, samo viciii...;))) puno pozdravamignonnehttps://www.blogger.com/profile/11544166583613737396noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3725540970242220127.post-28601361452386623592009-11-27T07:38:11.569-08:002009-11-27T07:38:11.569-08:00@ Tadeja, još uvijek krijem lice od sramote. Idem ...@ Tadeja, još uvijek krijem lice od sramote. Idem se uhvatiti kupusa, to mi ide bolje. 500 minjončića, svaka čast na strpljenju, ja ne bi imala tih živaca. Ovakve grbave, kakvi jesu, stavila sam zbog toga što su slika i prilika moje osobnosti, drago mi je da si to primjetila.<br />@ Jasenka, najgori mi je bio nered i pranje suđa. Da ne govorim da nikad ne mogu odoljeti da ne poližem ostatke od totopljene čokolade, a mrzim kada sam u situaciji da jedem više nego mi treba...i uvijek sam ja ta koja obliže posudu sa otopljenom čokoladom.<br />@ Draga Maslinka, nikada ne razmišljam o cijeni. Bit jeste igra i u principu kupovni kolačići su uvijek dovoljno jeftini, obično i jeftiniji od domaćih da nikada ne bismo pravile kolače da razmišljamo o ekonomičnosti.<br />@ Andrea, žao mi je što nisi bila u prilici da učestvuješ. Imam osjećaj da si ti vrlo mlada i da si u vrijeme kada su prekinuti trgovinski (i ostali) odnosi između Srbije i Hrvatske još bila dijete, pa nemaš taj sentiš-mentiš odnos prema munchmallowu. Ja ga ne volim, meni je malo presladak i malo preljepljiv, ne volim ni taj kakao preljev, ali to je slatkiš koji je ostao u sjećanju iz djetinjstva, a svi mi čuvamo dio djeteta u sebi.<br />@ Majo, utješi me ti...<br />@ Gago, haos sa želatinom i prljavim suđem neopisiv je i ne da mi se ponovo upuštati u avanturu pripreme. <br />@ Snježana slažem se da je bit u zabavi, ja sam se IPAK i zabavila.<br />@ Lusitania, ova pjena je ukusnija i manje ljepljiva od originala i stvarno jesu fini (bili i nestali).cosmo2503https://www.blogger.com/profile/10933563800612747868noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3725540970242220127.post-90636942495926742792009-11-27T06:56:44.090-08:002009-11-27T06:56:44.090-08:00jesu fini? jesu li ti puna usta - prazna rit? - st...jesu fini? jesu li ti puna usta - prazna rit? - sto bi moja mama rekla...onda fino uzivaj, a za glazuru ne brini!lusitaniahttps://www.blogger.com/profile/04465864041906759216noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3725540970242220127.post-69375863162731615772009-11-27T04:38:16.097-08:002009-11-27T04:38:16.097-08:00ajde selma nemoj bit tako kriticna prema sebi. dob...ajde selma nemoj bit tako kriticna prema sebi. dobri su i s neravnomjernom glazurom. vazan je trud.:)Snjezanahttps://www.blogger.com/profile/13057920106137942410noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3725540970242220127.post-552780264402582112009-11-27T03:31:41.304-08:002009-11-27T03:31:41.304-08:00Po meni su ti baš uspeli, iskreno rečeno.
Ja sam ...Po meni su ti baš uspeli, iskreno rečeno. <br />Ja sam inače neko ko se davi u ovom malom, slatkom zadovoljstvu, i jedva sam čekala da odradim zadatak. Ali slažem se sa tobom, sigurno da neću da ih pravim često, baš zbog loma sa posuđem i onim lepljivim želatinom, to me užasno nervira :)))<br />A i mogu da ih kupim u radnji za "dž" :)Dragana Pušica - Moje Grne bloghttps://www.blogger.com/profile/11096956227661656421noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3725540970242220127.post-15052866784224309102009-11-27T02:56:28.728-08:002009-11-27T02:56:28.728-08:00Selma, naidji kasnije uvece kod mene pa š' da ...Selma, naidji kasnije uvece kod mene pa š' da vidiš šta je peh, ja ni do pene nisam stigla a kamli glazure :)<br /><br />Nisu ti uopste losi kolacici, kontam ja da bi ti volela da imaju onu idalno glatku teksturu spolja, ali u principu dobila si skroz upotrebljiv i sto bi rekla maslinka, malo rustican, zavrsni proizvod i ako mene pitas - skroz su ti uspeli!Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3725540970242220127.post-26841939510144269952009-11-27T01:37:31.403-08:002009-11-27T01:37:31.403-08:00Ni ja nisam baš luda za ovom slasticom ali sam ih ...Ni ja nisam baš luda za ovom slasticom ali sam ih baš htjela raditi izazova radi. Ovaj mjesec sam ostala bez miksera tako da sam ih za ovaj put prekrižila. :)<br />Slažem se s tobom i po pitanju isplativosti tako da je ovo definitivno nešto što ću jednom isprobati samo da udovoljim znatiželji. :)<br />Inače ne izgledaju ti loše, dapače baš su simpatični. :)Andreahttps://www.blogger.com/profile/00054051517093777915noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3725540970242220127.post-3122472735149059202009-11-27T01:06:09.438-08:002009-11-27T01:06:09.438-08:00Ja uopšte nisam razmišljala o ceni i isplativosti ...Ja uopšte nisam razmišljala o ceni i isplativosti pravljenja već o izazovu da ih JA napravim... da vidim da li mogu...<br />Mislim da su i tvoji fino ispali, malo rustični zbog glazure ali sta fali :)JA U KUHINJI...https://www.blogger.com/profile/00701714370247000029noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3725540970242220127.post-12608197287928964842009-11-27T00:45:16.909-08:002009-11-27T00:45:16.909-08:00he he, u stvari si imala problema samo sa glazurom...he he, u stvari si imala problema samo sa glazurom, sve ostalo je teklo po planu.istina, toliko su jeftini, (ja ovdje imam Dickman`s), da se ne isplati sav trud, ali su izazov za jednom godisnje.Sweet Cornerhttps://www.blogger.com/profile/01152107585907185966noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3725540970242220127.post-38553225082933555572009-11-27T00:38:58.356-08:002009-11-27T00:38:58.356-08:00Nije mi jasno zašto to s preljevom nije funkcionir...Nije mi jasno zašto to s preljevom nije funkcioniralo, ako si ga radila točno po receptu?<br />Preljev ispadne prekrasno tekuć i samo klizi i može ga se više puta vraćati u posudu na pari i ponavljati postupak....?<br />Meni je ovaj omjer i ovakav preljev otkriće, jer sam se u životu znala doista oteliti preljevanjem mignonna, svojedobno sam ih za jednu svadbu radila preko 500.....noćna mora.<br />Bez obzira na grbavu čokoladnu površinu, lijepi su, imaju šarm i osobnost! :)Tadejahttps://www.blogger.com/profile/04530130885781904005noreply@blogger.com