tag:blogger.com,1999:blog-3725540970242220127.post6488491642312657885..comments2023-11-02T02:26:15.581-07:00Comments on Cooketa: Baccala – Pesce di povera gentecosmo2503http://www.blogger.com/profile/10933563800612747868noreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-3725540970242220127.post-44339171931937043672009-02-19T02:22:00.000-08:002009-02-19T02:22:00.000-08:00Selma, uz recept moga dida Maxima imas i ovaj nama...Selma, uz recept moga dida Maxima imas i ovaj namaz o okom ti studena govori,<BR/>to sam stavila na blog, pa pogledaj.<BR/>Tuce se drvenim baticem, a ova zena koja mi je pomogla isto mi je rekla sato i studena kaze...nikako mikser,<BR/>ali stvarno treba imati dobre misice za to raditi. :)<BR/>Pogledaj,<BR/>http://neretvanskanostalgija.blogspot.com/2008/11/bakalar-alla-maksim.html ,<BR/>ispod djedovog recepta je i ovaj bakalar na bijelo.<BR/>Ja stvarno ne znam sto mi je ljepse :))dvi ribe dva kumpirahttps://www.blogger.com/profile/16366244505324050713noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3725540970242220127.post-92119941760400266362009-02-19T02:11:00.000-08:002009-02-19T02:11:00.000-08:00Ja vam volim sve "smrdljivo". Buđave sireve, parme...Ja vam volim sve "smrdljivo". Buđave sireve, parmezan i gran padano jedem u kockicama, volim staru goudu, općenito sve što ima miris jako slanog i starog.<BR/>Inače čini mi se da su muškarci, kao vaši djedovi sposobni za spremanje tih jela koja zahtjevaju veću posvećenost, a zamara ih svakodnevna kuhinja.<BR/>Što se tiče cijena, skup je, a sada vidim da je svuda tako. <BR/>@ Branka, vidjela sam recept tvog dide maksima na Coolinariki i vjerujem da je poseban.<BR/>@ Studena, puno hvala na pojašnjenju za namaz. Meni se učinio suh, a mislila sam da je to zbog manje ulja. Objašnjenje za apsorbcijom ulja je čisto logično, pa i pesta se spremaju u avanu, a ne u mikseru.cosmo2503https://www.blogger.com/profile/10933563800612747868noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3725540970242220127.post-84138036646023976662009-02-18T22:51:00.000-08:002009-02-18T22:51:00.000-08:00Dobre su ti priče, posebno mamina :))Miris bakalar...Dobre su ti priče, posebno mamina :))<BR/>Miris bakalara nikad nisam doživljavala kao "smrad", valjda jer sam od ranog djetinjstva bila s njim u dodiru. Moj ga je dida spremao božanstveno (kao i tripice- uz janjetinu, 3 jela koja je jedino znao i majstorski umio :) ) pa sam ga još kao dijete obožavala.<BR/><BR/>U Njemačkoj ga je jako teško dobiti, ima par Talijanskih dućana kod kojih se može naručiti ali košta toliko da mi se više isplati da sama odem u Italiju kupiti ga.<BR/><BR/>Što se tiče namaza od bakalara, ima jedna "tajna": bakalar se mora tući posebnim drvenim batom, nikako miksati, jer ga mikser "trga" zato i ostaje suh jer ne može pravilno upiti ulje.<BR/>"Mlaćenje" bakalara je prilično dug i zamoran proces, ali kad je zaista gotov taj okus ne zaboravljaš tako olako. :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3725540970242220127.post-69358607262662299272009-02-17T13:10:00.000-08:002009-02-17T13:10:00.000-08:00Ja bakalar obozavam na svaki nacin :)To mi je bas ...Ja bakalar obozavam na svaki nacin :)<BR/>To mi je bas prava delicija.<BR/>To je jedna od onih vrsta hrane ili ga obozavas ili ga mrzis...izmedju bas nema, tako da necu ni reci ili ga volis ili ne :)))<BR/>Moju muz ga je mrzio iz dna duse, njemu je to isto smrdilo, nisam ga smjela kuhat u kuci , dok ga nisam napokon natjerala da proba...<BR/>Odusevio se, pa mu je taj smrad posto parfem....<BR/>Sada kada ga netko upita sto mu je najdraze jelo...bakalar...<BR/>eto sto napravih od covjeka... :P:P<BR/>Inace i ovdje je jako skup, bas kao i kod tebe, ali ga mogu kupit tokom cijele godine.<BR/>Nije dostupan u svakoj prodavnici, a ova u kojoj ga ja kupim mi je malo dalje, pa kada se tamo uputim kupim ih nekolika (bas zbog daljine).<BR/>Ja ih kupujem tezine oko 250 - 300 g, to mi je nekako idealna tezina za moju obitelj, dovoljno za napravit jedan obilat obrok.<BR/>Toliko teski su mi dovoljni, a kad izracunam po obroku nije onda toliko ni preskupo.<BR/>Pogledaj ovdje http://neretvanskanostalgija.blogspot.com/2008/11/bakalar-alla-maksim.html<BR/>kako ga ja spremam,<BR/>ovaj na bijelo mi je bio nesto novo, mi ga tako inace nismo nikada ni radili, a odusevila sam se receptom i nacinom pripreme.<BR/>Selma, bakalar je dosta suh i kad se skuha, dodaj mu slobodno maslinovog ulja, to nemoj pratiti koliko pise u receptu.<BR/>nekada zavisi od ribe do ribe...<BR/>zedan je pa se kaze da on pliva tri puta,<BR/>prvi put u moru, drugi put u maslinovu ulju, a treci put, naravno, u vinu...<BR/>Onu pricu o tvojoj mami.....nasmijala sam se.....dvi ribe dva kumpirahttps://www.blogger.com/profile/16366244505324050713noreply@blogger.com