tag:blogger.com,1999:blog-3725540970242220127.post5311288986815783366..comments2023-11-02T02:26:15.581-07:00Comments on Cooketa: Zuni ricotta gnocchi ili pronaći svježe mlijeko cosmo2503http://www.blogger.com/profile/10933563800612747868noreply@blogger.comBlogger13125tag:blogger.com,1999:blog-3725540970242220127.post-80210264838609734262010-05-29T11:55:47.261-07:002010-05-29T11:55:47.261-07:00Mene je privukla tvoja prva fotkica, sve izgleda t...Mene je privukla tvoja prva fotkica, sve izgleda tako primamljivo na tanjiru, da mi je zao sto ovog meseca propustam krug kuVarijacija...jednostavno nikako da se uklopim sa vemenom.<br />Domaci sir sam par puta pokusala da napravim u kucnim uslovima, cisto radi ekspreimenta, bilo je to sve dobro ali se na kraju dobije strasno mala kolicina sira...hehe, jednom cu vam mozda napisati recept za pravljenje domaceg kackavalja sa kojim sam bas bila zadovoiljna. <br />Ovog puta cu samo uzivati u vasim prezentacijama i utiscima o ovom finom recepticu.;)))mignonnehttps://www.blogger.com/profile/11544166583613737396noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3725540970242220127.post-26019748516345128742010-05-29T01:20:25.130-07:002010-05-29T01:20:25.130-07:00Odlično ti izgledaju,svi su zadovoljni ćufticama,k...Odlično ti izgledaju,svi su zadovoljni ćufticama,koliko sam uspela da zaključim a ti si i sa njokama,..:)Bravo!!!Вераhttps://www.blogger.com/profile/10316926816827730674noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3725540970242220127.post-75231020202768973632010-05-28T12:28:59.830-07:002010-05-28T12:28:59.830-07:00Razmišljala sam o ovome receptu i čino mi se nakak...Razmišljala sam o ovome receptu i čino mi se nakako suh a sad vidim da sam pogriješila jer inače njoki od ricotte su strava.Dilajlahttps://www.blogger.com/profile/11977426308497580948noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3725540970242220127.post-33263592203637002222010-05-28T06:09:42.481-07:002010-05-28T06:09:42.481-07:00@ Nado, hvala ti. Ove njoke jesu nešto mekše, ali ...@ Nado, hvala ti. Ove njoke jesu nešto mekše, ali su ipak ostale dovolljno čvrste da se mogu jesti a da se ne raspadnu.<br />@ Dunja, shvatila sam da si ti. Šteta što si propustila krug jer je samo jelo vrlo fino, a žao mi je što neću moći uživati u tvojim prekrasnim fotkama.<br />@ Gago, ja ne znam koje sam davne godine vidjela mlijeko u kesama od litar. Ovo svježe se prodaje u bocama i naravno mora se prokuhavati. Kod kuhanja ovog mlijeka bude kajmaka, a kod onih UHT mlijeka iz tetrapaka ga nikad nema, pa ne znam. Ali činjenica je da i drugi tvrde da je ovo mlijeko što se prodaje razvodnjeno.<br />Ćuftice su prva liga:-)<br />@ Andrea, ja sam razmišljala da pravim Snježanin labneh za one Tadejine tortice. Šteta što si propustila, kao i kod Dunje volim vidjeti kako to savršeno izvedete. <br />@ Nela, pohvala od dragog koji je bio na talijanskoj kuhinji godinama svakako je ogroman kompliment. Hvala ti na komentaru.<br />@ Katarzis, vidjela sam tvoj komentar kod Nade. Nismo baš u prilici da pravimo sami svoj sir tim prije što se može nabaviti kvalitetan bilo u supermarketu, bilo kod kumica/teta na tržnici. ali je dobro i to nekad probati. Definitivno izvan igre mi ne bi palo na pamet da pravim sir za njoke, ali ću ovo ponoviti da bi napravila sir sa začinskim biljem za mazanje.<br />@ Tadeja, ja mislim da nije problem upotrijebiti to dugotrajno mlijeko iz tetrapaka, ali sam jednom davno pročitala jedan drugi recept za ricottu u kojem je bila napomena da se ne koristi UHT mlijeko.<br />@ Mihaela, hvala, šteta što nisi učestvovala, ali nadam se da ćeš sada redovnije pisti i da ćeš učestvovati u narednim igricama.cosmo2503https://www.blogger.com/profile/10933563800612747868noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3725540970242220127.post-23610792490492339342010-05-28T05:40:24.598-07:002010-05-28T05:40:24.598-07:00Stvarno odlicno izgleda!!! Sad sam komentarisala k...Stvarno odlicno izgleda!!! Sad sam komentarisala kod Nade da mi je zao sto nisam ucestvovala u ovom krugu jer mi one njoke deluju bas primamljivo :)Casa de vainillahttps://www.blogger.com/profile/12512616706528760355noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3725540970242220127.post-13533769058852520432010-05-28T05:37:24.712-07:002010-05-28T05:37:24.712-07:00Ja ovaj mjesec kasnim maestralno sa svim, uključiv...Ja ovaj mjesec kasnim maestralno sa svim, uključiv i Daring Bakerse i kuVarijacije, ali mi nije žao, jer ću ovaj put ja skupiti vaša iskustva, pa vidjeti što će od toga ispasti.<br />Dobro da sam prethodno pročitala tvoj post, jer sam ja Mujo kupila punomasno mlijeko u što ti kažeš tetrapaku. Jel' to znači da mi se od njega neće napraviti sir, mora biti svježe? ( ajde nemojte se sad sve poizvaljivati od smijeha, jel' se može ako mu se doda vrhnje i od ovoga pasteriziranog i svašta nešto -ziranog dobiti sir kod kuće ili ne?, nije da sam baš, osim labneha što kaže Andreja radila sir kod kuće. Radila sam kiselo mlijeko , ali sam isto koristila koliko se sjećam ovo u tetrapaku.) <br />Mene ovi njoki silno privlače, jer imam osjećaj da su božanstveno kremasto masni i topivi u ustima i ispali su ti i na oko fenomenalno.<br />Odlične fotke iako su u kontra smjeru :)Tadejahttps://www.blogger.com/profile/04530130885781904005noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3725540970242220127.post-81533526588254881512010-05-28T02:05:10.891-07:002010-05-28T02:05:10.891-07:00Svaka čast! No, već sam kod Nade komentirala: u da...Svaka čast! No, već sam kod Nade komentirala: u današnje vrijeme raditi ricottu kod kuće?! Malo pretenciozno i nepotrebno. O.k. za neki restoran i slično, ali ima još puno odličnih recepata za ricotta njoke koje ne zahtijevaju pravljenje sira. Sigurno ću ih raditi, jer ti vjerujem da su super, a to se vidi i na slici. Tko zna, zna!Laka kuharicahttps://www.blogger.com/profile/06558323013299150373noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3725540970242220127.post-41485114900833459052010-05-28T01:47:10.022-07:002010-05-28T01:47:10.022-07:00Super izgleda! Odlicno su ti ispale!
Njoke i cufti...Super izgleda! Odlicno su ti ispale!<br />Njoke i cuftice su isle zajedno, ali mislim da cu se tesko odluciti da to ponovim skupa :)<br /><br />I ja sam htjela slikati proces i "in between" fotografije - ali mi se nikad ne da! Umor, brasnjave ruke, nervoza... ucine svoje :) pa imam samo finalni prikaz :)<br /><br />I meni su ove njoke bile najbolje koje sam u zivotu jela! Ali jos veci kompliment mi je dao moj dragi jer su i njemu bile najbolje ikad, a on je 6 godina zivio u Italiji!!! E sad, to je stvarno kompliment :)))<br /><br />Definitivno pravim opet! I sledeci put cu bez ustrucavanja dodati brasna koliko treba :)<br />(s obzirom da mi je bilo prvo ucesce na kuvarijacijama, nisam bila sigurna da li smijem da mijenjam recept)<br /><br />Super su ti fotkice!!! Izgleda primamljivo!!Nelahttp://www.piruniozica.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3725540970242220127.post-15462155131482644122010-05-28T01:39:22.006-07:002010-05-28T01:39:22.006-07:00Ajme meni ja sam u totalno kaosu ovaj mjesec da ča...Ajme meni ja sam u totalno kaosu ovaj mjesec da čak nisam ni skužila da je to recept koji se radi u Kuvarijacijama i da se recept danas objavljuje. :)<br />Moj odgovor na pitanje je definitivno njoki iako i jedno i drugo sjajno izgleda. <br />Ni ja nikad nisam radila sir doma, osim Snježaninog labneha. Svakako ću to morati jednom pokušati.<br />Posebno sad kad sam pročitala tvoje iskustvo jer sam o pravljenju sira imala stav sličan tvom. :)Andreahttps://www.blogger.com/profile/00054051517093777915noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3725540970242220127.post-37012486346293805932010-05-28T01:22:56.920-07:002010-05-28T01:22:56.920-07:00Odlično si napravila. Ja sam isto koristila mleko ...Odlično si napravila. Ja sam isto koristila mleko sa 3,8% mm, sa mlekom iz tetrapaka i mogu da kažem da su mi uspele u smislu pravljenja, ali se lično meni ne sviđa ukus okruglica. Ali su mi zato pileće ćuftice strava mnogo dobre i sigurno ću ih praviti onako solo! :)<br />Samo još da spomenem i to da kod mene ima da se kupi i sad to mleko iz kese, ali da budem iskrena meni se čini da je ono više razvodnjeno nego u tetrapaku.Dragana Pušica - Moje Grne bloghttps://www.blogger.com/profile/11096956227661656421noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3725540970242220127.post-64392687377063496712010-05-28T01:14:16.746-07:002010-05-28T01:14:16.746-07:00Opet ja, nije Igor, nego Dunja.Opet ja, nije Igor, nego Dunja.Dunjahttps://www.blogger.com/profile/00525972987968044855noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3725540970242220127.post-64470968689196440052010-05-28T01:11:37.467-07:002010-05-28T01:11:37.467-07:00Sviđa mi se kako ti sve izgleda. Najme, kad sam se...Sviđa mi se kako ti sve izgleda. Najme, kad sam se htjela uključiti u igru, dugo sam razmišljala i gledala foto s originalnog recepta (odnosno onog koji nam je ponuđen), zaustavilo me to što su i okruglice i njoke istog oblika i skoro da se ne vidi razlika. Kako mene mora privući prvo "vizualna kemija", a nje nije bilo, ja sam odustala. Da sam prvo vidjela tvoju fotografiju, sigurno bi krenula. A to ne znači i da neću napraviti, naročito njoke. Čestitam Selma.Unknownhttps://www.blogger.com/profile/06260597104613343191noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3725540970242220127.post-1704143364436549252010-05-28T00:43:05.682-07:002010-05-28T00:43:05.682-07:00Odlične su ti ispale, svaka čast. ja sam ih radila...Odlične su ti ispale, svaka čast. ja sam ih radila ali mi nisu ni približno ispale kao tvoje, koristila sam kupovno punomasno mlijeko sa 3,8 mliječne masti i dodala još i slatko vrhnje, ali su ostale premekane, iako okusom jako fine. Mesne okruglice su bile prefine. Pojelo se!Nadahttps://www.blogger.com/profile/00810751807543530793noreply@blogger.com