tag:blogger.com,1999:blog-3725540970242220127.post4588835282245626873..comments2023-11-02T02:26:15.581-07:00Comments on Cooketa: Mr.Bean and companycosmo2503http://www.blogger.com/profile/10933563800612747868noreply@blogger.comBlogger11125tag:blogger.com,1999:blog-3725540970242220127.post-1527100824405189032010-11-06T15:53:34.070-07:002010-11-06T15:53:34.070-07:00ovo je divno ! od izbora jela, pripreme, objašnjen...ovo je divno ! od izbora jela, pripreme, objašnjenja, izgleda ! Zbilja sam oduševljena i definitivno svako od ovoih jela želim isprobati !Branka - byBhttps://www.blogger.com/profile/06167769161903266647noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3725540970242220127.post-64946926974423869662010-11-02T01:27:04.440-07:002010-11-02T01:27:04.440-07:00Sva jela su, po običaju na tvom blogu, prelepa. Fo...Sva jela su, po običaju na tvom blogu, prelepa. Fotografije mi bude sva čula!Shackyhttps://www.blogger.com/profile/17288608158740560560noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3725540970242220127.post-72602545165007149792010-11-02T00:39:56.535-07:002010-11-02T00:39:56.535-07:00Kao i uvijek, šećer na kraju, divna jela divno spr...Kao i uvijek, šećer na kraju, divna jela divno spremljena. Znam kako ti je na poslu, kod nas je svaki prekovremeni zabranjen i ne plaća se, pa nikome ne pada na pamet raditi. Mi koji se bavimo kvalitetom smatramo da su prekovremeni odraz loše organizacije, a ne potrebe. Organizaciju rade vrli šefovi, pa to ide njima na dušu, a raja ispašta. Situacija u kojoj nema pobjednika, a to je uvijek najlošije. No, lijepo se ti drži i stisni zube i reci sama sebi "ne dao Bog većeg zla!" A nezaposlenost nemoj ni u šali prizivati.Laka kuharicahttps://www.blogger.com/profile/06558323013299150373noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3725540970242220127.post-47359660484777419412010-11-01T13:26:29.615-07:002010-11-01T13:26:29.615-07:00Ne znam koja je to tjestenina koju su predložili u...Ne znam koja je to tjestenina koju su predložili u receptima koje spominješ i koliko god i sama znam zapilati o sastojcima koji idu ili ne idu u neko jelo, toliko me se uopće ne doima regionalno inzistiranje na formatima tjestenine. Blagostanje je učinilo da sami Talijani zaborave ponekad svoje korijene i ono što je bila osnova njihove kuhinje generacijama prije. Danas će inzistirati da u maneštre stave tijesto malenog formata, recimo ditalini, piccoli gomiti i sl. a moj muž se sjeća kako ga je mama slala u trgovinu po paštu za grah - pašta se prodavala u rinfuzi i onda se na dnu ladica sakupljale krhotine svih mogućih formata koja se prodavala po nešto nižoj cijeni, upravo za pojesti sa žlicom u varivu. Zato i ja bez pardona, sakupljam u jednu kutiju sve formate koji mi ostaju, onako ostane po par grama ove i one tjestenine, onda špageti koji su se slomili i kada kuham grah stavim paštu u vrećicu i izlupam ju batom za meso na manje komade. Sasvim sigurno nije estetski jedanko lijepo kao tanjur graha sa samo jednim tipom tjestenine, ali na okusu ništa ne gubi ;-)<br />Što se artičoki tiče, sa bobom i mladim graškom se pripremaju i kod nas u Dalmaciji, samo sam ostala začuđena da ne skidaju vanjske listove artičokama. Kada sam jednu blogericu pitala zašto ne skidaju i nije li tlaka kasnije u jelu trijebiti artičoku rekla mi je da je sva zabava upravo u tome. Meni nije zabava pljuckati tu tvrdu slamu i više volim već očišćenu artičoku. Ne znam da li se mogu naći u trgovačkim lancima već očišćena smrznuta srca artičoka, ako ih ima ja bih ti to preporučila; daleko bolje nego kupiti artičoku punu dlaka na kojoj više nema niti jednog jestivog lista i koju samo možeš baciti.Roman Taleshttps://www.blogger.com/profile/06017029772550855961noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3725540970242220127.post-79596812586218882942010-11-01T12:41:56.312-07:002010-11-01T12:41:56.312-07:00Cak i kad si u najvecoj guzvi, ipak stignes da nap...Cak i kad si u najvecoj guzvi, ipak stignes da napravis nesto novo i fino, svaki od ovih predloga je zanimljiv na svoj nacin...bob bih recimo rado isprobala, zanima me kakvog je ukusa, ali to nikada nisam ovde videla...i stalno sam razmisljala sta bih mogla napraviti za nasu igricu, pa sta god da sam se setila odmah bi pomislila "pa, ovo svi znaju napraviti, mozda ipak nesto drugo..", da bih na kraju poslala recept iz arhive.;))mignonnehttps://www.blogger.com/profile/11544166583613737396noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3725540970242220127.post-20471226082542756252010-11-01T08:02:05.738-07:002010-11-01T08:02:05.738-07:00Prava si vrednica bez obzira na to što si upravo r...Prava si vrednica bez obzira na to što si upravo rekla :), pa vidi samo kakve si lepote napravila, čovek prosto ekran da pojede :)))Aleksandra https://www.blogger.com/profile/11876435393799717165noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3725540970242220127.post-28450491636806277272010-11-01T04:02:00.508-07:002010-11-01T04:02:00.508-07:00Uvek se divim vasim fotografijama,tako su ciste i ...Uvek se divim vasim fotografijama,tako su ciste i pune boja. Prosto bih probala sve sto je na njima.<br />Pozdrav!ahttp://kasicicaseceraiprstohvatsoli.blogspot.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3725540970242220127.post-76265810809286792602010-11-01T03:54:19.058-07:002010-11-01T03:54:19.058-07:00Savršeno!
Ne znam što bih prije!
Možda zbog boja i...Savršeno!<br />Ne znam što bih prije!<br />Možda zbog boja i znatiželje ovaj bob s jajima. <br />Ja sam razmišljala o pašti fažol, ja sam na njoj odrasla, općenito na grahu u svim varijantama, jer moj brat strašno puno stvari nije jeo, grah začudo jest, pa je mama išla linijom manjeg otpora, a osim toga on je njalakši za skuhati unaprijed i podgrijavati. <br />Ali i ovo ostalo me jako mami. Fotografije su ti sjajne!Tadejahttps://www.blogger.com/profile/04530130885781904005noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3725540970242220127.post-62448927630036452762010-11-01T03:08:22.923-07:002010-11-01T03:08:22.923-07:00Hayırlı haftalar. Çok güzel, leziz ve iştah açıcı ...Hayırlı haftalar. Çok güzel, leziz ve iştah açıcı görünüyor. Ellerinize, emeğinize sağlık.<br /><br />Saygılar.fuat gencalhttps://www.blogger.com/profile/10510790024758671745noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3725540970242220127.post-91394969026281966932010-11-01T02:24:03.714-07:002010-11-01T02:24:03.714-07:00Draga Roman Tales, paštu fažol sam ostavila za Dal...Draga Roman Tales, paštu fažol sam ostavila za Dalmaciju u skolopu moje "šetnje" kroz kuhinje iz bivše Juge. U kuharici Food and Cooking of Tuscany (Umbria and La Marche) imam recept za Pasta e Fagoli, kao i recept za Pasta e ceci, uočila sam da koriste neki lijep oblik tjestenine, ali sad ne znam tačno koji. Pašta fažol mi je omiljena kombinacija sa grahom.<br />Chilli con Carne, ovaj nije bio toliko papren da peče grlo i želudac. Mada volim pikantnije i papreno izbjegavam, jednostavno to nije zdravo za probavu. Posljedice konzumiranja takve hrane se možda ne osjete odmah (mada neki imaju problema sa žgaravicom), ali baš ne bih htjela stvarati sebi i mojima eventualne probleme u budućnosti.<br />Nisam ni znala da se bob može jesti sirov, sigurno vrlo mlada boba, a sa pecorinom i čašom vina ne bih odbila. Kod nas artičoke, na žalost, nisu zastupljene u kuhanju, strašno su skupe pa se ni trgovcima ne isplati da ih nabavljaju. Sjećam se da su ih jedne godine nabavili i da su se sirote skroz osušile prije nego su ih sklonili sa polce.cosmo2503https://www.blogger.com/profile/10933563800612747868noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3725540970242220127.post-57839172641594867482010-11-01T02:03:12.603-07:002010-11-01T02:03:12.603-07:00Da sam ja food blogerica, ovaj mjesec bih prijavil...Da sam ja food blogerica, ovaj mjesec bih prijavila meni najdraže jelo sa grahom - paštafažol sa školjkama, tipično jelo za regiju Campania.<br />Čili samn prvi put jela u izvedbi jedne Amerikanke, ne znam koju vrstu začina je koristila, ali šarf dojam nije bio isti kao kad se stavi ljuti feferon koji odmah osjetiš, taj njen grah je bio nekako retro ljut, progutaš i tek onda osjetiš kako te u grlu prži, definitivno nije bilo za mene, ne volim ništa u grlu osjećati.<br />Bob sam u potpunosti zavoljela tek ovdje, moj svekar je u masliniku uvijek imao nekoliko stabljika boba, koje su najradije potrošili u proljeće, sirovi bob i pecorino romano uz čašu crnog vina je rimska tradicija; priznajem da je meni daleko draži kuhan u kombinaciji s artičokama. Isti slučaj je i sa lećom, koju sam najprije počela jesti kao tradicionalno novogodišnje jelo, sada ju volim i u ostatku godine u raznim maneštrama. <br />Od jela koje si ti pripremila najljepše mi djeluje ovo s bobom, definitivno nešto što ću isprobati kad stigne sezona svježeg boba.Roman Taleshttps://www.blogger.com/profile/06017029772550855961noreply@blogger.com