tag:blogger.com,1999:blog-3725540970242220127.post3595470034120905044..comments2023-11-02T02:26:15.581-07:00Comments on Cooketa: Lipo li je, lipo li je – Đir po Mediteranucosmo2503http://www.blogger.com/profile/10933563800612747868noreply@blogger.comBlogger15125tag:blogger.com,1999:blog-3725540970242220127.post-83734650388887133742010-09-21T08:36:47.831-07:002010-09-21T08:36:47.831-07:00Uhhh, svega se sjećam, a osim toga i Timna i ja je...Uhhh, svega se sjećam, a osim toga i Timna i ja jedemo slatkiše na jednak način kao i ti . Natenane. Ona kaže da u razredu polude jer su svi svoje već polizali, a ona još ima :)<br />Nema što u ovom tvom izboru jela ne jedem i ne volim. Slažem se sa ocjenom crnog rižota, a špagete na kurvin način :) posebno volim, ja još dodam i juneće šnicle, budem jednom stavila :)<br />Fotke mrak!Tadejahttps://www.blogger.com/profile/04530130885781904005noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3725540970242220127.post-7610405402094597712010-09-08T02:56:55.237-07:002010-09-08T02:56:55.237-07:00Sjećam se tih vremena kad su se jeli eurokrem, jaf...Sjećam se tih vremena kad su se jeli eurokrem, jaffa, goldi ili munchmallow od crvenke kojeg ima i danas za kupiti..dali je slučajnost da sam to i ja tako kao ti jela prvo bijeli dio pa tamni i prvo čokoladni dio jaffe pa žele od naranče ili smo to svi tako radili tada, ne znam...Drago mi je da je i tebi došlo vrijeme odmora i želim ti da ti bude ugodan i da se lijepo provedeš i napuniš baterijice...a ova morska jela si krasno odradila, izgledaju prefino,mogla bi stalno živiti na njima..mmm..lignje, dagnje, masline...Pozdrav!Nadahttps://www.blogger.com/profile/00810751807543530793noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3725540970242220127.post-70573613901716404842010-09-07T12:12:54.763-07:002010-09-07T12:12:54.763-07:00i ja svoj desert jedem natanane, polako puštam da ...i ja svoj desert jedem natanane, polako puštam da se topi u ustima i uživam. bajadere konkretno baš ne volim, preslatke su mi, ali neću ju ipak nikad odbiti :) što se pak tiče napolitanki, ja ih i dan danas jedem tako, sloj po sloj i tako su mi najfinije :D uživaj u zasluženom odmoru!Monikahttps://www.blogger.com/profile/01302821028867907345noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3725540970242220127.post-14165549409773668182010-09-04T01:18:25.037-07:002010-09-04T01:18:25.037-07:00Kad je slatko u pitanju onda i ja volim ostaviti s...Kad je slatko u pitanju onda i ja volim ostaviti svoju bajaderu za kraj, u nekim drugim stvarima sam jako nestrpljiva pa moram sve obaviti odmah. <br />Nadam se da si sad već na svom zasluženom odmoru s dobrom knjigom i da ne misliš na svakodnevne brige. :)<br />Recepti koje si nam priredila su svi od reda prekrasni. Ovo su jela koja često pripremam i koja su za mene klasici. :)Andreahttps://www.blogger.com/profile/00054051517093777915noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3725540970242220127.post-38024194909875375162010-09-02T13:44:31.139-07:002010-09-02T13:44:31.139-07:00Slatko jedem kako kada...kao dijete sam jela ovako...Slatko jedem kako kada...kao dijete sam jela ovako ko i ti...sloj po sloj, al bome znam i napasti kutiju bajadere il ledenih kocki ko termit...<br /><br />A sto se tice putanesce...to ti je bilo ovako. Jednom davno je u jedan talijanski lucki grad uplovio brod pun mornara koji su na moru proveli mjesece i mjesece. I naravno prvo gdje su otisli bio je - bordel. Kako se tada po bordelima i jelo i pilo, kuharica je za njih napravila tjesteninu sa umakom u koji je ubacila crne masline, kapare, one male usloljene ribice koje ne znam sad kako se zovu, svijeze zacinsko bilje, te to sve upotpunila umakom od rajcica - vjerovajuci u afrodizijacka svojstva svog novog jela... i tako su se mornari dobro ponajeli u bordelu, a vjerojatno i ponapili radi onih slanih ribica ...i juhuuuuuuu 18+lusitaniahttps://www.blogger.com/profile/04465864041906759216noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3725540970242220127.post-75998370035723273542010-09-02T01:41:28.587-07:002010-09-02T01:41:28.587-07:00Draga Selma, i ja baš kao i ti ostavljam najfinije...Draga Selma, i ja baš kao i ti ostavljam najfinije stvari za kraj - a Jaffiće jedemo isto (još i danas )!<br />Crni rižoto je jako fin i sa lignjama. Probaj drugi puta dodati malo prošeka, savršeno se uklapa baš u crni rižoto i daje mu poseban okus :)<br />Btw, školjkice sa škampima mi se čine odlične, a dodatak konjaka je pun pogodak :)<br />Uživaj na godišnjem odmoru, okupaj se (mada ovdje već par dana puše bura), fino se najedi i prenesi nam svoje dojmove ;)Majahttps://www.blogger.com/profile/13072837464623351994noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3725540970242220127.post-54199173588790160952010-08-31T13:54:51.241-07:002010-08-31T13:54:51.241-07:00Evlo i mene u skupini koja rješava prvo ono što n...Evlo i mene u skupini koja rješava prvo ono što ne voli ili je teško a onda laganica i uživanje za kraj. Kažu da je to dobar redosljed :). <br />Sve slatkiše koje si navela jako dobro poznajem, odrasla sam na njima, i princip je isti : eurokrem prvo bijelo onda smeđe, jafa isto prvo sve okolo a onda sredina, bajadera uvijek zadnja i polako, polako, neka se u komadićima otapa u ustima...., a Goldi su mi tek ostali u sjećanju, sve ostalo sam kasnije negdje i pronašla ali Goldi do danas nigdje. <br />Zato sam danas pronašla ove divne recepte za pašte i rižota. Ja bih sve , ali ću opet reći što mi je prvo zapelo za oko i što jako volim : crni rižoto sa lignjama koji mi super izgleda i jako me mami na skoro isprobavanje. <br />Drago mi je da ti je godišnji odmor pred vratima i želim ti da se lijepo i dobro odmoriš !!Branka - byBhttps://www.blogger.com/profile/06167769161903266647noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3725540970242220127.post-21988717042623666272010-08-31T12:42:11.317-07:002010-08-31T12:42:11.317-07:00ufff sve ti je savršeno, obožavam svraćati na tvoj...ufff sve ti je savršeno, obožavam svraćati na tvoj blog jer uvijek toliko toga prirediš i divim se tvojoj brzini (nešto što ja nemam a toliko mi fali, kažu dođe s iskustvom i godinama), spontanosti, spretnosti i odvažnosti, ako nije to tako, ja sam stekla takav dojam čitajući tvoje postove. :)))<br />Moram se pohvalit da sam išla na lignje i ulovila u zadnje vrijeme nekoliko komada :D i iako nisam neki ljubitelj istih, ove su u rižotu bile nenadmašive :D, nešto što se apsolutno ne može usporedit sa kupovnim lignjama. Dečko je čak i sipu ulovio, a ja sanjarila o rižotu sa sipinim crnilom. Odati ću ti još jedan rrecept, vidim voliš crnilo - crni tortelini :), samo ubaciš crnilo u tijesto za torteline i dalje ih puniš nekom bijelom ribom i recimo pireom od bundeve, takav recept imam u jednom časopisu, ali nikako da ga realiziram. :)<br />Još da nadodam, zbog svoje extra nestrpljive prirode, najljepše stvari ne ostavljam za kraj već odmah, a najdraži pesto mi je definitivno onaj Barillin "alla Siciliana" - orasi, ricotta, rajčica, češnjak, bosiljak, maslinovo ulje - za pijat polizat!! ;))Nevena Buljanhttps://www.blogger.com/profile/04423359164647465172noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3725540970242220127.post-45197821240401819502010-08-31T12:28:53.543-07:002010-08-31T12:28:53.543-07:00Krasna su ti ova rižota i paste, ali ja jako volim...Krasna su ti ova rižota i paste, ali ja jako volim rižu, uvijek njoj dajem prednost, a ovaj sa dagnjama... savršen.<br />Slatkiše uopće ne jedem, nemam baš nikakvu potrebu, niti sam ikad imala, ni kao dijete, probam iz znatiželje, i to je sve. Znam da sam rado pojela kad sam bila mala suhe grožđice, to mi je bilo naj. Ništa ne odlažem za kasnije, najslađi zalogaji i slično, to kod mene ne postoji, ali sam se toga nagledala kod mog pkj. supruga. To je on vječno radio i moram priznati to mi je išlo po malo na živce, ali sam se trudila da se suzdržim komentara, to je bilo jače od njega samog. Nije se radilo samo o najslađim zalogajima, nego cijeli stil života nekako kreće u tom stilu. Ali eto i različitosti se privlače.Dunjahttps://www.blogger.com/profile/00525972987968044855noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3725540970242220127.post-84427113882227881372010-08-31T09:51:42.923-07:002010-08-31T09:51:42.923-07:00Obožavam Nutellu, Ferrero Rocher, Pocket Coffee i ...Obožavam Nutellu, Ferrero Rocher, Pocket Coffee i After Eight. Isto tako i razne Juji Fruits. Naravno, i bajaderu, ali i Smarties. I strašno, strašno volim Reesees (male čoko pastile s karamelom i kikiriki maslacem), ali njih nema u Evropi. Na moju veliku sreću jer bih imala 500 kila. Ja ne okoli8šam i ne odlažem užitak: imam li kutiju bajadera, pojesti ću je svu, odmah i sada.<br />Za kraj si nam zaista priredila feštu od božanstvene klope. Tu nema izbora: SVEEEEEEEEEEE!Laka kuharicahttps://www.blogger.com/profile/06558323013299150373noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3725540970242220127.post-91554642622064548152010-08-31T09:51:33.372-07:002010-08-31T09:51:33.372-07:00Obožavam Nutellu, Ferrero Rocher, Pocket Coffee i ...Obožavam Nutellu, Ferrero Rocher, Pocket Coffee i After Eight. Isto tako i razne Juji Fruits. Naravno, i bajaderu, ali i Smarties. I strašno, strašno volim Reesees (male čoko pastile s karamelom i kikiriki maslacem), ali njih nema u Evropi. Na moju veliku sreću jer bih imala 500 kila. Ja ne okoli8šam i ne odlažem užitak: imam li kutiju bajadera, pojesti ću je svu, odmah i sada.<br />Za kraj si nam zaista priredila feštu od božanstvene klope. Tu nema izbora: SVEEEEEEEEEEE!Laka kuharicahttps://www.blogger.com/profile/06558323013299150373noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3725540970242220127.post-42358922423250821772010-08-31T07:24:22.590-07:002010-08-31T07:24:22.590-07:00Ellerinize, emeğinize sağlık. Çok güzel olmuş. Lez...Ellerinize, emeğinize sağlık. Çok güzel olmuş. Leziz ve iştah açıcı görünüyorlar.<br /><br /><br />Saygılarfuat gencalhttps://www.blogger.com/profile/10510790024758671745noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3725540970242220127.post-79958342186752758092010-08-31T07:08:26.987-07:002010-08-31T07:08:26.987-07:00Lijepo se provedi na odmoru!
Od ovih slika mi &quo...Lijepo se provedi na odmoru!<br />Od ovih slika mi "poplava u ustima"...volim tjesteninu na sve načine, a još u kombinaciji sa morskim plodovima...ovo je definitivno skup recepata kojima ću se vraćati.Lastavitzahttps://www.blogger.com/profile/01108458253999941526noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3725540970242220127.post-86524057327417965022010-08-31T06:20:27.229-07:002010-08-31T06:20:27.229-07:00Jao sva jela su predivna.
Ja najviše ipak volim p...Jao sva jela su predivna.<br /><br />Ja najviše ipak volim paštu sa arrabiata umakom.. Općenito volim jako paprenu hranu :)))<br /><br />Što se tiče slatkiša , tu sam posebna.. Nisam baš od kupovnih slatkiša i mogu u njih gledati 100 godina bez da dobijem želju. Jaffu nisam nikad voljela, eurokrem sam imala fazu kad sam ga jela velikom žlicom za juhu, sad mi pozlije poslije prvog liza od tolike količine šećera :))).. Bajadere volim, ali uglavnom ih jedem u iznimnim situacijama a to je PMS, kad mi treba hitan šut šećera direktno u krv.. Onda ne čekam :)) Samo gutam..<br /><br /><br />ps<br />Ugodan ti odmor želim.. Lijepo se provediShangri La Foodhttps://www.blogger.com/profile/16070918094014900267noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3725540970242220127.post-81891136030141915242010-08-31T06:18:20.952-07:002010-08-31T06:18:20.952-07:00Ne znam zašto ali i ja spadam u grupu ljudi koji n...Ne znam zašto ali i ja spadam u grupu ljudi koji najljepše stvari ostavljaju za kraj. Valjda tako taj lijepi osjećaj duže traje. Pa tako i sa jelom, zadnji je najljepši zalogaj i još podijeljen u zalogajčiće.<br />I ja sam nekada dok se to moglo najviše voljela odmor koristiti u predsezoni ili podsezoni. Predsezona mi je odgovarala zbog dužeg dana, ne bi bilo gužve koju ja ne podnosim, more bi bilo malo hladnije što mi odgovara i td. U podsezoni je more toplije ali su dani kraći:))<br />Prekrasna rižota i paste ali bih se ja prvo odlučila za Crni rižoto sa lignjama kojega moj dragi muž, pogađaš, ne bi ni pogledao:))Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/01417487664473810538noreply@blogger.com