tag:blogger.com,1999:blog-3725540970242220127.post3541337008533258799..comments2023-11-02T02:26:15.581-07:00Comments on Cooketa: San o Kapriju u tri receptacosmo2503http://www.blogger.com/profile/10933563800612747868noreply@blogger.comBlogger7125tag:blogger.com,1999:blog-3725540970242220127.post-18963617529242070782011-12-03T02:07:40.126-08:002011-12-03T02:07:40.126-08:00U sastojcima za tortu ne spominje se šećer, a kasn...U sastojcima za tortu ne spominje se šećer, a kasnije se u receptu on izrađuje s maslacem. Gdje je nestao iz sastojaka, koliko ga ide i koja vrsta?mimhttps://www.blogger.com/profile/15611733138538555296noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3725540970242220127.post-67373675452139315912009-06-04T02:52:40.520-07:002009-06-04T02:52:40.520-07:00Što su to "raviolli"? Znam da postoje ra...Što su to "raviolli"? Znam da postoje ravioli, ali ovo tu što ti navodiš je nepoznanica (meni i talijanskom rječniku).Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3725540970242220127.post-26383211569976460312008-12-03T23:23:00.000-08:002008-12-03T23:23:00.000-08:00Mislim da jaja (bjelančevine) omekšavaju tijesto, ...Mislim da jaja (bjelančevine) omekšavaju tijesto, čine ga elastičnijim. Baš kao što pišeš u svom zadnjem postu, i pizza je mutirala da ne može gore (srećom, original nije protjeran), tako se i pašta prilagodjavala željama imućnijih i razmaženih kupaca :)<BR/>Jednom prilikom kad uhvatim poznanika Talijana, malo ću ga propitati.studenahttps://www.blogger.com/profile/02856950215320243919noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3725540970242220127.post-40566557179955194182008-12-03T00:17:00.000-08:002008-12-03T00:17:00.000-08:00Studena, vidiš nisam znala da se tjestenina izvorn...Studena, vidiš nisam znala da se tjestenina izvorno radila bez jaja, hvala na informaciji. Baš me zanima zašto je "mutirala", ko se sjeti dodati jaja? Koliko jaja doprinose kvaliteti tjestenine? Meni je i bez jaja odličnog okusa, iako smo u ratu radili bez jaja, ali je brašno bilo katastrofa i ta tjestenina je praktično bila od brašna, vode i ekstremno malo ulja (1 l je bio i oko 80 tadašnjih njemačkih maraka).cosmo2503https://www.blogger.com/profile/10933563800612747868noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3725540970242220127.post-89338863695244808172008-12-02T22:18:00.000-08:002008-12-02T22:18:00.000-08:00Krasan uvod :)Što se tiče ravijola i uopće talijan...Krasan uvod :)<BR/>Što se tiče ravijola i uopće talijanske tjestenine, dala sam si objasniti od Talijana/ki da se <B>prava, izvorna talijanska tjestenina</B> uvijek radi bez jaja.<BR/>I to je, kao i pizza, bila hrana za siromašne, a kasnije je "mutirala" kao i svi izvorni specijaliteti, tj prilagodila se zahtjevnom tržištu :)<BR/><BR/>Odličan post :)studenahttps://www.blogger.com/profile/02856950215320243919noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3725540970242220127.post-7012895600275059152008-12-02T03:40:00.000-08:002008-12-02T03:40:00.000-08:00Talijansku hranu obozavam, nekako sam odrasla u po...Talijansku hranu obozavam, nekako sam odrasla u podneblju koje koristi skoro iste namirnice, pa mi takva hrana jednostavno odgovara.<BR/>Krasan post cosmo :)<BR/>ps.Odakle ti ideja da sam ja Hercegovka u Australiji :):)<BR/>Jest, da nam je Hercegovina jako blizu, al, ja sam cista Dalmatinka :):)dvi ribe dva kumpirahttps://www.blogger.com/profile/16366244505324050713noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3725540970242220127.post-12009970355300279872008-12-01T13:11:00.000-08:002008-12-01T13:11:00.000-08:00Nesumljivo je da ce se Ravioli Caprese,naci na mom...Nesumljivo je da ce se Ravioli Caprese,naci na mom jelovniku,vrlo brzo.Jos jedno "trojstvo",upakovano na vas nacin,koji mi se mnogo dopada!!!Вераhttps://www.blogger.com/profile/10316926816827730674noreply@blogger.com